Valencia CF12 julio 2020

Crònica I El Valencia CF torna de buit en la visita al CD Leganés a pesar de les seves ocasions (1-0)

Va crear multitud d'ocasions de gol, però el conjunt dirigit per Voro no va trobar el camí per a marcar i va perdre en el Municipal de Butarque

El Valencia CF no va poder puntuar davant el CD Leganés malgrat acumular claríssimes ocasions de gol i un penal que no es va aconseguir materialitzar. Des que Ferran Torres va forçar l'expulsió de Jonathan Silva, en el minut 54 de partit, el conjunt dirigit per Voro va assetjar sense descans a la porteria defensada per Cuéllar, però no va arribar el gol. Malgrat la derrota, el Valencia CF encara té dues jornades per davant a la recerca de l'objectiu de classificar-se per a la pròxima edició de la UEFA Europa League.
S'arribava a la cita en plena línia ascendent, el Valencia CF va començar el partit amb l'objectiu d'ensenyorir-se de l'esfèric i anar avançant metres amb control, tractant d'assegurar la possessió. Però en veure que el Leganés defensava prop de la seva porteria sense deixar espais, Guedes es va treure una fuetada quilomètrica amb la seva cama dreta que li va llevar la pols al travesser. Mare meva! Quina potència! El dia que disputava el seu partit cent amb el Valencia CF gairebé ens deixa un altre gol per a emmarcar.
Tot semblava baix control, però ningú esperava la maçada que va arribar en el minut 15 de partit. Després d'un servei de banda que pentina Siovas, la pilota li dóna a la mà a Kondogbia dins de l'àrea que ni canvia la trajectòria de l'esfèric, però el col·legiat, Melero López, no va dubtar a assenyalar la pena màxima que va transformar Rubén Pérez en una decisió que va ser validada pel VAR.
Calia aixecar-se davant un altre cop, inesperat, per a buscar el gol que gairebé va arribar després d'un servei de falta de Parell que va prolongar Diakhaby i que una mà miraculosa del portera Cuéllar va tocar el just la pilota per a evitar la rematada de Gameiro o Coquelin a un pam de la línia de gol. A partir d'aquí, el Leganés es va centrar fins al descans a defensar i si havia de frenar a Guedes una vegada i una altra a base de faltes, no tenia inconvenient. Només una rematada de cap de Kondogbia, després d'un servei de cantonada, va poder alterar el marcador, però l'esfèric va marxar desviat.
Voro no va esperar a moure peces i en la represa va donar entrada a Ferran Torres per Kondogbia, portant a Coquelin a l'eix central de la medul·lar al costat de Parell. Va sortir enchufadísimo. Al minut de joc va estar molt prop d'anotar l'empat, va ser necessari confirmar traçant les línies del VAR per a verificar que era fos de joc. Als nou minuts, va forçar l'expulsió de Jonathan Silva quan anava disposat a encarar l'última línia del ‘Lega’.

El Valencia CF volia el botí dels tres punts i va començar un setge a la meta defensada per Cuéllar que, després d'una gran parada a Jaume Costa, es va engrandir en el minut 59 per a blocar un penal llançat per Dani Parejo. El VAR va haver de corregir a l'àrbitre per a assenyalar la pena màxima per unes mans de Jonathan Silva que Maxi Gómez va veure clarament, una ocasió que no es va aconseguir materialitzar. Però calia continuar insistint, no hi havia una altra opció. I Voro “va refrescar” els laterals donant entrada a Florenzi i a Cheryshev, col·locant al rus per darrere de Guedes. Parell va voler rescabalar-se del penal fallat amb un llançament de falta, que va obligar a Cuéllar a parar en dos temps.
Quedaven 20 minutos per davant. Ningú baixava el cap. L'equip havia de continuar lluitant, calia continuar donant-li vocació ofensiva a l'equip i Voro va reemplaçar a Gabriel Paulista per Kang In, reubicant de nou a Coquelin, que es va retardar per a col·locar-se al costat de Diakhaby en l'eix central. Se succeïen les ocasions, però no arribava el gol. Va tornar a estar molt a prop en el minut 77 després d'una volea de Florenzi a la qual no va arribar Gameiro en la mateixa línia de gol. Quina llàstima! Cheryshev també va treure el seu fusell en diverses ocasions, Guedes no va parar d'intentar-lo, però no hi havia manera de batre a Cuéllar i el Valencia CF no va aconseguir puntuar en la seva visita al CD Leganés.

Ficha técnica:

1. CD Leganés: Cuéllar, Rosales, Rodri Tarín, C. Awaziem, Siovas, J. Silva, Aitor R., Amadou, Rubén Pérez © (Recio, min. 85), Rodrigues (Bryan, min. 21) (J. Avilés, min. 85) y M. Guerrero (Roque Mesa, min. 61).

0. Valencia CF: Jaume, Wass (Florenzi, min. 63’), G. Paulista (Kang In, min. 72), Diakhaby, Jaume Costa (Cheryshev, min. 63’), Parejo ©, Coquelin, Kondogbia (Ferran Torres, min. 46), Guedes, Gameiro (R. Sobrino, min. 85) y Maxi Gómez.

Gols: 1-0, min. 18: Rubén Pérez, de penal.

Árbitre: Melero López, del Comité Andaluz. Amonestó a Roque Mesa (70’), Aitor R. (80’), Awaziem (90+2) y Recio (90+4); y al valencianista Wass (8’). Expulsó en el minuto 54 con tarjeta roja directa a Jonathan Silva.

Incidències: Partit corresponent a la 36a jornada de LaLiga disputat en l'estadi Municipal de Butarque de Leganés.